Президент Малі подав у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Малі подав у відставку

184
Президент Малі Амаду Тумані Туре, повалений в березні військовими, передав міністру закордонних справ Буркіна-Фасо Джібрілю Бассолє письмове повідомлення про свою відставку.
Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Agence France-Presse.
Представники МЗС Буркіна-Фасо мають намір передати документ представникам військової хунти, щоб в Малі почалася формальна процедура передачі влади.
Увечері в п'ятницю, 6 квітня, військова хунта, що прийшла до влади в Малі в результаті перевороту, прийняла підготовлений Економічним співтовариством західноафриканських держав (ЕКОВАС) план поетапного повернення конституційного правління. Документ передбачає передачу влади на час перехідного періоду голові Національної асамблеї Малі (однопалатного парламенту). МЗС Буркіна-Фасо виступив посередником на переговорах з Амаду Тумані Туре.
Військовий переворот в Малі стався 22 березня: хунта усунула від влади президента Амаду Тумані Туре, оголосивши про тимчасове призупинення дії конституції. Після перевороту держави-члени ЕКОВАС заявили про негайний вступ через низку санкцій проти Малі, а хунта погодилася передати владу цивільному уряду.
Причиною перевороту військові назвали нездатність влади впоратися з повстанням племені туарегів на півночі Малі. Однак на тлі військового перевороту і загальної нестабільної ситуації на півночі Малі племена туарегів ще більше активізувалися. Зараз їх підрозділи контролюють великі міста Тімбукту, Гао і Кидаль, розташовані на півночі країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас