Мобіус: Золото буде зростати до небес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобіус: Золото буде зростати до небес

Банківські метали
1302
Легендарний інвестор, керуючий директор Templeton Asset Management Марк Мобіус в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" поділився своїм поглядом щодо перспектив цін на золото.
На погляд експерта, в доларовому вираженні вартість дорогоцінного металу продовжить зростати, незважаючи на можливі короткочасні корекції.
"Друкарський верстат робить золото ще ціннішим, нинішня корекція не повинна бентежити інвесторів, тренд буде висхідним. Неозброєним оком видно, що лінія йде вгору. Буде, звичайно, багато коливань. Але, в підсумку, в доларовому вираженні межа - небеса", - заявив Мобіус.
Однак частина експертів не згодні з такими прогнозами. Аналітики Barclays Capital вважають, що падіння попиту в Індії, найбільшому в світі споживачі золота, пов'язане із закриттям ювелірних магазинів по всій країні на тлі масових страйків працівників цієї сфери, буде чинити серйозний тиск на котирування золота.
Крім цього, необхідно враховувати, що Туреччина протягом кварталу скоротила імпорт золота більш ніж наполовину і, як очікується, за весь 2012 р. обсяг закупівель цього металу країною становитиме близько двох третин від рівня минулого року. При цьому зростаючий попит у Китаї, на погляд експертів, лише тимчасовий фактор, так як зростання попиту спостерігається лише при різкому падінні цін.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас