НБУ радить вкладникам ретельніше вибирати банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ радить вкладникам ретельніше вибирати банки

Кредит&Депозит
1880
За якість свого рішення відповідальність несуть, насамперед, самі вкладники, пише Дзеркало тижня.
Фізичні та юридичні особи повинні ретельніше підходити до вибору фінустанов при розміщенні власних коштів - вивчати їхні позиції на ринку, структуру власності, фінансові показники.
Таку думку висловив директор Генерального департаменту банківського нагляду НБУ Олексій Ткаченко. За словами Ткаченка, за якість свого рішення відповідальність несуть, насамперед, самі вкладники.
Директор-розпорядник Фонду гарантування внесків фізичних осіб Олена Шарова зазначила, що незважаючи на відсутність у законі "Про систему гарантування внесків фізосіб" норми про гарантовану суму за депозитами 150 тис грн, цей статус-кво збережеться надалі і саме стільки коштів Фонд відшкодовує вкладникам збанкрутілих банків.
Керівник ФГВФО також зазначила, що новий закон значно скоротив терміни початку виплат вкладникам після ухвалення рішення про ліквідацію банку (з 2 місяців до 7 днів). При цьому вже не буде мораторію на виплату депозитів, термін яких минув (у разі нестачі в банку коштів на повернення внесків, це можна зробити за рахунок позики ФГВФО).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас