Підвищення податків призвело до падіння цін на нерухомість Сингапуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення податків призвело до падіння цін на нерухомість Сингапуру

Нерухомість
432
У першому кварталі 2012 року департамент міського розвитку (UBA) відзначив скромне зниження індексу цін на житло. Це відбулося вперше з другого кварталу 2009 року, завдяки введенню додаткового гербового збору для покупців житлової нерухомості.
Вводячи додатковий гербовий збір, уряд Сингапуру сподівався не тільки знизити ціни на житло, але й усунути нездоровий ажіотаж інвесторів на місцевому ринку нерухомості. Навіть у розпал кризи, приватна власність в Сингапурі продовжувала залучати інвесторів, місцевих і іноземних.
Впродовж 2011 року нерухомість в Сингапурі дорожчала, хоча до кінця року темпи зростання цін сповільнилися. У грудні вартість житла на 16% перевищувала попередній піковий показник, зареєстрований у другому кварталі 2008 року, інформує TaxNews.
За даними UBA, у першому кварталі 2012 року ціни на житлову нерухомість незначно знизилися, в порівнянні з показниками останнього кварталу 2011 року. У центральній частині Сингапуру вартість житла впала на 0,9%, хоча в попередньому кварталі було зареєстровано зростання цін на 0,5%. В інших місцях житлова нерухомість подешевшала на 0,7%, хоча в кінці 2011 року вартість її залишалася стабільною.
Введення додаткового гербового збору в Сингапурі особливо сильно позначилося на обсягах продажів дорогого житла. Через низькі відсоткові ставки на масовому ринку, тобто за межами центрального регіону, попит на квартири залишається дуже високим. Навесні 2012 року аналітики констатували, що обсяги продажів житла в Сингапурі знову зростають. На думку експертів, надмірний інвестиційний попит на житлову нерухомість збільшує ризик для економіки і банківської системи країни.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас