Експерт: Вибори негативно вплинуть на довіру до гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Вибори негативно вплинуть на довіру до гривні

Валюта
455
Очікування парламентських виборів негативно вплине на довіру вкладників до гривні. Про це під час прес-конференції в медіа-холі УНН сказав фінансовий аналітик Ерік Найман.
"Найбільший ризик, який сьогодні вже стоїть перед банківською системою, це те, що сьогодні фактично всі депозитні вкладники і підприємства, з якими мені доводиться спілкуватися, на жаль, дивляться з впевненістю в майбутнє тільки до парламентських виборів", - зазначив Е.Найман.
За словами експерта, в країні знизилися девальваційні очікування, що формує великий попит населення і економіки.
"Коли прийде червень, населення поступово почне виводити гривневі депозити з банківської системи, конвертувати її в іноземну валюту. Звичайно, впаде гривнева ліквідність", - додав Е.Найман.
Нагадаємо, експерт зазначив, що політичні партії під час виборчої кампанії введуть в банківську систему від 2 до 4 млрд доларів.
"Нинішні парламентські вибори обійдуться 2-4 млрд дол. Вони є значнішою фінансово-ефективною подією, ніж ЄВРО-2012", - сказав він.
"Тому приблизно до серпня-вересня ситуація буде зберігатися більш-менш стабільною. Але, на жаль, те, що буде далі, викликає питання", - зазначив експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас