Київ буде повністю обладнаний паркоматами через 6-8 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ буде повністю обладнаний паркоматами через 6-8 місяців

256
У Києві комунальні парковки можна буде обладнати необхідною кількістю паркоматів (250-300 штук) вже через 6-8 місяців. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив директор КП "Київтранспарксервіс" Андрій Дудко, передає "РБК-України".
"Нам потрібно... в районі від півроку до, можливо, 8 місяців для того, щоб провести відповідні конкурси, вибрати паркомати, ... встановити паркомати", - зазначив Дудко.
За його словами, на сьогоднішній день в Києві підготовлено 170 паркувальних майданчиків, з місцями під паркомати, "але без (посилення) відповідальності (за порушення правил паркування) ми не повернемо інвестиції".
Він також пропонує внести зміни до постанови уряду №1342 з пропозицією передбачити у вигляді засобу оплати "мобільну парковку", що "давно поширено в Європі", та вдосконалити систему стягнення штрафів за порушення правил парковки.
На даний момент, за словами Дудка, в Києві панірують встановити від 250 до 300 паркоматів. Їх ціна буде коливатися в залежності від функцій, які він зможе виконувати - від 40 тисяч гривень (вітчизняного виробництва, який приймає розрахунок в готівки) до 150 тисяч гривень за паркомат французького виробництва, що працює від сонячної батареї і приймає розрахунок з пластикових карт.
Він зазначив, що у випадку, якщо система стягнення штрафів за порушення правил парковки буде вдосконалена, то з часом кількість паркоматів у Києві зросте.
Нагадаємо, раніше в Мінрегіоні повідомили, що з 1 квітня послуги паркування в Україні треба оплачувати виключно за допомогою паркувальних талонів, а також на майданчиках, обладнаних спеціальними технічними засобами (парковками і терміналами).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас