Податкова знижка передбачена кожному українцю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова знижка передбачена кожному українцю

Казна та Політика
1940
Кожен українець має право на податкову знижку. В минулому році її отримали 18 тисяч осіб, пише UBR.
Що таке податкова знижка, відомо далеко не всім українцям. Однак, коли діти навчаються на платному відділенні - можна повернути частину витрачених коштів. У випадку, якщо студент працює і одержує легальну зарплату - до податківців доведеться йти йому самому. Гроші надійдуть на банківський рахунок через 60 днів після заповнення документів.
"Пішла, заповнила податкову декларацію. Там потрібно було представити копію паспорта, коду і також довідку про доходи мамину - з місця роботи. Точну суму не пам'ятаю. Ну там близько 10-ти відсотків. Тобто, невелика сума. Якщо ми платили за рік 4 тисячі гривень, то нам повертали близько 400 гривень", - розповідає колишня студентка Алла Пасенюк.
Заповнювати заяву на податкову знижку дозволено протягом року. Сервісом може скористатися і той, хто виплачує відсотки з іпотеки, робить благодійні внески, лікується від безпліддя або всиновлює дітей. Навіть якщо немає ідентифікаційного номера.
"Цього року близько 15-ти тисяч осіб подали декларації для отримання податкової знижки. Сума, що підлягає поверненню, становить близько 18-ти тисяч. Є, 18 мільйонів. Є, трохи більше, ніж тисяча на одну декларацію. Якщо говорити про підсумки минулого року, то кількість осіб, які скористалися правом на податкову знижку, становить близько 180 тисяч", - повідомив Сергій Наумов, заступник директора департаменту ДПС України.
Потрібно пам'ятати, що податківці відмовлять тим, хто отримує дохід, не пов'язаний із зарплатою або оклад в конвертах.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас