ЦБ Швейцарії відмовився коментувати повідомлення про можливу інтервенцію на валютний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Швейцарії відмовився коментувати повідомлення про можливу інтервенцію на валютний ринок

Валюта
318
Національний банк Швейцарії (SNB) відмовився коментувати повідомлення деяких ЗМІ про свій намір провести інтервенцію на валютних ринках шляхом купівлі єдиної європейської валюти після того, як курс національної валюти відносно євро на деякий час впав нижче встановленої у вересні 2011 року межі зміцнення в 1,2 швейцарського франка за євро, повідомляє агентство MarketWatch з посиланням на представника регулятора.
Раніше в четвер в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що ЦБ Швейцарії планує провести інтервенцію на валютному ринку за допомогою купівлі євро.
Водночас представник банку зазначив, що SNB буде продовжувати підтримувати межу зміцнення національної валюти до європейської на рівні 1,2 швейцарського франка за євро з твердою рішучістю і готовий купувати іноземну валюту в необмеженій кількості.
За підсумками 2011 року ЦБ Швейцарії витратив 17,8 млрд швейцарських франків (19,4 млрд доларів) на купівлю іноземної валюти для того, щоб не допустити подорожчання франка вище встановленої межі.
Встановлення жорсткої межі зміцнення швейцарського франка до євро пов'язане з побоюваннями регулятора, що зміцнення курсу франка до ключових валют може чинити негативний вплив на економіку країни.
Раніше франк стрімко зміцнювався в зв'язку з популярністю в інвесторів у ролі "валюти-притулку" на тлі поглиблення кризи суверенних боргів у єврозоні, що триває більше двох років.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас