Пропонований податок на розкіш не торкнеться середнього класу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пропонований податок на розкіш не торкнеться середнього класу

Казна та Політика
702
Міністерство соціальної політики України зробить все можливе, щоб пропонований податок на розкіш не торкнувся середнього класу і бідного населення, повідомив глава міністерства Сергій Тігіпко на брифінгу в Кабміні в четвер.
"Повірте мені, ми все зробимо, щоб ні в якому разі ні середній клас, ні бідне населення ця проблема не зачепила. Щоб тільки багаті люди тимчасово поділилися своїми грошима з бідними", - сказав Тігіпко.
За його словами, Мінсоцполітики має дещо інше бачення податку на розкіш, ніж Міністерство фінансів.
"Сьогодні з прем'єр-міністром на засіданні будемо розглядати цю ініціативу. Тут ми маємо дещо різні бачення з Міністерством фінансів, але ми будемо відстоювати свою позицію. Ми будемо наполягати, зокрема, на оподаткуванні не тільки нерухомості, транспортних засобів, але і розкоші. Ми говоримо про дорогі предмети", - сказав він.
Як повідомлялося, розробленим Мінсоцполітики законопроектом пропонується ввести податок на багатство для фізичних осіб. Зокрема, пропонується додатково оподатковувати дорогі автомобілі, літаки, мотоцикли, великі будинки і ділянки землі, елітні товари та одяг вартістю від EUR2 тис.
За попередніми підрахунками, реалізація законопроекту призведе до додаткового надходження до державного бюджету України близько 800 млн грн щорічно, які будуть спрямовані на виплату пенсій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас