Базова відсоткова ставка ФРС може бути підвищена в 2013 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Базова відсоткова ставка ФРС може бути підвищена в 2013 році

Кредит&Депозит
313
Темпи зростання ВВП США, ймовірно, прискоряться в 2013 році до 3%, вважає глава Федерального резервного банку (ФРБ) Річмонда Джеффрі Лекер. У зв'язку з цим в майбутньому році може бути підвищена базова відсоткова ставка Федеральною резервною системою (ФРС), заявив він в інтерв'ю Bloomberg Television.
За словами Лекера, таку думку засновано на очікуваннях, що темпи зростання відновляться до цього часу достатньо, щоб виправдати підвищення ставки, необхідне для стримування інфляції.
В цьому році, за оцінками Лекера, американська економіка виросте на 2-3%, у зв'язку з чим додаткове стимулювання буде непотрібним.
Опублікований у вівторок протокол березневого засідання ФРС показав, що американський ЦБ все менш схильний до проведення третього раунду кількісного стимулювання. Згідно з протоколом, подальші стимулюючі заходи можуть бути вжиті при уповільненні темпів зростання ВВП країни або в тому випадку, якщо рівень інфляції виявиться нижчим від цільового показника 2%.
"Знижувальні ризики для економіки скоротилися в порівнянні з тим, що було чотири-п'ять місяців тому, і картина інфляції, на мій погляд, виглядає краще", - зазначив глава ФРБ Річмонда. Однак, вважає він, зростання цін на бензин буде сприяти тимчасовому прискоренню інфляції.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас