Суд зобов'язав стягнути з Березовського і компаньйона майже 1 мільярд рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав стягнути з Березовського і компаньйона майже 1 мільярд рублів

309
Симоновський суд Москви зобов'язав стягнути з підприємців Бориса Березовського та Юлія Дубова майже 1 мільярд рублів (близько 34 мільйонів доларів за курсом НБУ - Ред.) за позовом уряду Самарської області. Слухання пройшли за відсутності відповідачів та їх сторін.
"Суд вирішив позов задовольнити, стягнути з Березовського і Дубова 997 млн рублів за завдану майнову шкоду, а також використання чужих грошових коштів", - як передає Інтерфакс, заявив під час судового засідання федеральний суддя Валентин Кулешов.
Реакція Бориса Березовського, який мешкає в Лондоні, на рішення суду поки невідома.
В кінці січня 2012 року уряд Самарської області звернувся до суду з позовом про стягнення з Березовського і Дубова, заочно засуджених в рамках справи "ЛогоВАЗу" і "АвтоВАЗу", майнового збитку в розмірі майже 917 млн рублів і відсотків за використання чужих грошових коштів у розмірі 80 мільйонів рублів.
Раніше, в червні 2009 року, Красногорський міський суд задовольнив позов Самарської області до Бориса Березовського в рамках справи про розкрадання грошових коштів "ЛогоВАЗу" і "АвтоВАЗу", і постановив стягнути з бізнесмена і його компаньйона, гендиректора ВАТ "ЛогоВАЗ" Юлія Дубова, 58 мільйонів рублів.
При цьому суд заочно засудив Березовського до 13 років ув'язнення, Дубова - також заочно до дев'яти років ув'язнення.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас