Генпрокуратура взялася за Турчинова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура взялася за Турчинова

1186
Правоохоронні органи проводять перевірку за заявою ветеранів спецназу, в якій вони просять залучити першого заступника голови партії "Батьківщина" Олександра Турчинова до кримінальної відповідальності за підкуп журналістів шляхом виділення їм квартир під час перебування головою Служби безпеки України.
"Правоохоронні органи проводять перевірку за заявою ветеранів спецназу про залучення Турчинова до кримінальної відповідальності за підкуп журналістів. Заявники стверджують, що Турчинов, перебуваючи на посаді голови СБУ незаконно, в своїх інтересах, як і Луценко (екс-глава МВС Юрій Луценко - Ред.), виділяв квартири угодним йому журналістам", - сказав на брифінгу в середу в Києві начальник головного управління Генпрокуратури України з розслідування особливо важливих справ Андрій Курись.
При цьому Курись припустив, що заяви Турчинова на прес-конференції в середу щодо політичної вмотивованості висловлювань сина Євгена Щербаня, депутата Донецької облради Руслана Щербаня пов'язані саме із проведеною правоохоронцями перевіркою діяльності Турчинова на посаді голови СБУ.
Курись порекомендував ставитися скептично до заяв першого заступника голови "Батьківщини". "Турчинов, на мою думку, бреше і брехав, бо по-іншому працювати не може. А коли Турчинов посилається на Бога під час своїх прес-конференцій, то це, на мою думку, блюзнірство", - зазначив слідчий Генпрокуратури.
Він також нагадав про те, що свого часу керівники Блоку Юлії Тимошенко і сам Турчинов захищали депутата Віктора Лозинського, який скоїв вбивство.
Як повідомлялося, Турчинов розцінює заяву депутата Донецької облради Руслана Щербаня про нібито причетність лідера опозиції Юлії Тимошенко до вбивства його батька, Євгена Щербаня, як політичне замовлення влади. "І сьогодні, коли він (Щербань - Ред.) за їхньою вказівкою (Партії регіонів - Ред.) давав прес-конференцію, він давав протилежні відомості про те, що його батько займався бізнесом, навіть перебуваючи на посаді народного депутата. Він розповідав небилиці про те, де він не міг бути свідком, бо був занадто молодий. І головне - він під диктовку Партії регіонів починає притягувати до цих фальшивих показань ім'я Юлії Тимошенко, чітко виконуючи політичне замовлення", - сказав Турчинов на прес-конференції в середу в Києві.
Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був застрелений 4 листопада 1996 року в Донецьку невідомими біля трапа літака. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.
Перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін в кінці жовтня 2011 р. повідомив, що триває розслідування справи щодо замовників вбивства Щербаня, і інформація про можливу причетність до цього Тимошенко підлягає ретельній перевірці. "У нас є документи американської прокуратури, які підтверджують цю версію. І ці відомості повинні бути перевірені", - зазначив він.
2 квітня поточного року Кузьмін заявив, що гроші на рахунку кілерів, які вбили Щербаня, надійшли від фірм, які контролювалися на той час прем'єр-міністром Лазаренком і Тимошенко, яка очолювала корпорацію ЄЕСУ.
При цьому захисник Тимошенко Сергій Власенко вважає, що нові звинувачення проти екс-прем'єра є безпідставною "пропагандою", мета якої - "очорнити ім'я Тимошенко". Він також назвав "абсурдною" інформацію про нібито причетність екс-прем'єра до вбивства Щербаня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас