Всупереч погрозам, прокачування газу по Україні в квітні зросло в два рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всупереч погрозам, прокачування газу по Україні в квітні зросло в два рази

Енергетика
370
Обсяг поставок російського газу в Європу через Україну по ужгородському коридору 2 квітня склав 426,2 млн куб. м, повідомляє телеканал Росія 24.
Зазначимо, що ще в кінці березня заступник голови правління НАК Нафтогаз України Вадим Чупрун повідомив, що до кінця місяця обсяг транзиту російського газу через територію України скоротився до 200 млн кубометрів на добу.
Таким чином, констатує агентство РБК-Україна, на даний момент середньодобове прокачування газу зросло в 2,13 рази.
Після цього російський монополіст заявив, що різке зниження транзиту газу в Європу через Україну, який тоді скоротився майже вдвічі відносно плану - до близько 200 млн кубометр, - "це поки тільки перші результати, ми на початку великого шляху з перерозподілу обсягів транзиту газу з території України на користь нашої дочірньої компанії Белтрансгаз і нових морських газопроводів".
Як раніше повідомлялося сьогодні, Нафтогаз бере безпрецедентний кредит в $2 млрд у Газпромбанку, співвласником якого є Газпром для закачування газу в підземні сховища. Паливо компанія збиралася продати в наступному році європейським споживачам і заробити додаткові кошти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас