Ощадбанк обіцяє, що грошей вистачить на всіх, і просить не створювати черг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк обіцяє, що грошей вистачить на всіх, і просить не створювати черг

Казна та Політика
1320
Ажіотаж навколо компенсаційних виплат та створення черг біля відділень Ощадбанку в перші дні реєстрації можуть ускладнити виконання зобов'язань держави перед вкладниками Сбербанку к. СРСР.
Як повідомив заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн в ефірі програми "Соціальний статус" на телеканалі "Tonis", з 2 квітня почався процес актуалізації даних в "Реєстрі вкладників заощаджень громадян", під час якого вкладники Сбербанку к. СРСР повинні будуть підтвердити свою реєстрацію в даному реєстрі.
Щоб уникнути черг, банк пропонує кожному вкладнику подзвонити на телефонну лінію 8-800-212000, безкоштовну зі стаціонарних телефонів України, або на київський номер (044) 364-21-21, або заповнити реєстраційну форму на сайті Ощадбанку і дізнатися дату і адреса відділення, де буде проводитися актуалізація. Всі клієнти умовно поділені на вікові категорії: з 2 по 20 квітня банк буде обслуговувати громадян, вік яких перевищує 80 років, з 21 квітня по 20 травня - від 70 до 79 років, з 21 травня по 20 червня - від 60 до 69 років, з 21 червня до 20 липня - від 50 до 59 років, c 21 липня - вкладників, молодше 50 років.
"Грошей вистачить на всіх осіб, які є в реєстрі, тому ми не бачимо приводу, щоб створювати ажіотаж навколо відділень банку. Просимо слідувати рекомендаціям та інструкціям банку, і тоді цей процес буде керованим і зрозумілим для кожного", - підкреслив А.Тютюн.
Він уточнив, що процедура реєстрації ніяк не впливає на черговість виплат, при яких вікові категорії враховуватися не будуть, і всі громадяни будуть у рівних умовах.
А.Тютюн підкреслив, що претендувати на виплати в цьому році можуть тільки громадяни, які є в реєстрі і не отримали компенсацію в 2008 році. Це люди, які розмістили свої грошові заощадження в установах "Сбербанку СРСР" до 2 січня 1992 року і є громадянами України.
Для тих, хто мав вклади в Сбербанку, але з якихось причин не зареєструвався в реєстрі, порядок реєстрації буде визначено постановою Кабміну, яка побачить світ найближчим часом. Цією ж постановою буде внесена ясність щодо страхових виплат. Поки, за словами А.Тютюна, це питання "залишається відкритим".
Як повідомлялося, виплати Ощадбанк почне здійснювати з червня 2012 року. Компенсацію в 1 тис. грн отримають близько 6 млн осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас