В Україні за рік стало на 19 мільйонерів більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні за рік стало на 19 мільйонерів більше

632
Через рік після публікації першого рейтингу 100 найбагатших українців за версією Forbes, журнал переоцінив їхні статки. За минулий рік сумарний капітал фігурантів рейтингу зменшився на 2 млрд доларів - до 54 мільярдів доларів.
Основна причина - друга хвиля кризи на фондовому ринку, в результаті якої інвестори зробили глобальну переоцінку низки галузей, насамперед сировинних і орієнтованих на експорт. Кількість доларових мільярдерів у рейтингу залишилася тією ж - 8 осіб, але в самій сотні додалося 19 новачків.
Динаміка фондових ринків призвела до погіршення позицій багатьох сталевих і нафтогазових магнатів з глобального списку мільярдерів. Криза в Європі вибила з гонки багатьох банкірів, у тому числі українських. Впали котирування акцій вітчизняних аграріїв. Так, зі списку мільярдерів випав Олег Бахматюк. Його місце в рейтингу зайняв Петро Порошенко, який вперше увійшов до списку глобальних мільярдерів.
Цього року в українському списку 19 нових учасників. Деяким з них, наприклад, Нестору Шуфричу, до недавнього часу вдавалося залишатися в тіні і не асоціюватися з підконтрольними підприємствами. У числі інших знакових новачків - Олександр Янукович, старший син президента, Аліна Айвазова, колишня дружина Леоніда Черновецького, і екс-міністр Микола Рудьковський.
Forbes оцінює статки найбагатших людей світу за спеціально розробленою методикою, яка застосовується журналом вже кілька десятиліть. Капітал бізнесмена оцінюється як вартість належних йому активів: акцій компаній, земельних ділянок, нерухомості, предметів розкоші.
Вперше список найбагатших людей був опублікований журналом Forbes в США в 1982 році. До списку увійшли 400 найбагатших людей Америки.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас