Експерти: Українці стали рідше брати в банках кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Українці стали рідше брати в банках кредити

Кредит&Депозит
737
Банки видали в лютому позик лише на 5,2 мільярда гривень проти середньомісячного за останній рік рівня 7,1 мільярда. Про це повідомляють аналітики "КредитМаркет", пише Банки.ua.
За словами експертів, лютневий обсяг виданих споживчих кредитів виявився навіть нижчим, ніж січневий (5,5 мільярда гривень). Обидва ці показники в півтора з лишком рази менші не тільки від пікового грудневого показника (8,7 мільярда), але майже на 40% нижчі і від середнього за останні 12 місяців показника - 7,1 мільярда.
"Скорочення видачі споживчих кредитів на початку року в значній мірі пов'язане з двома факторами. Перший з них - сезонний, він діє щороку: традиційно в січні споживча активність знижується, частково це характерно і для лютого. Другий фактор виявився для всіх несподіваним: в кінці січня – на початку лютого через сильні морози багато покупців і потенційних позичальників відклали шопінг і взагалі вели більш пасивний спосіб життя, - пояснює причину спаду генеральний директор "КредитМаркет" Ігор Дурицький. - За нормальних обставин можна було б розраховувати в лютому на 5,7-6 мільярдів гривень, але результат виявився, як бачимо, набагато нижчим. Статистики щодо березня ще немає, але вона буде явно кращою від лютневої, якщо судити з наших попередніх оцінок".
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас