Китай став світовим лідером рітейлу в продуктовому секторі, обігнавши США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай став світовим лідером рітейлу в продуктовому секторі, обігнавши США

342
Сектор продуктових магазинів у Китаї в грошовому вираженні склав $970 млрд за підсумками минулого року, ставши лідером в світі і залишивши американський ринок позаду.
Згідно з дослідженням британської компанії IGD, продуктовий рітейл в Китаї з 2006 по 2015 рік може зрости втричі, досягши $1,5 трлн в 2015 році з показника $970 млрд у минулому році, повідомляє BFM.ru.
На думку виконавчого директора IGD Джоанна Денні-Фінча, швидке розширення сектора викликано трьома основними факторами: стрімким зростанням економіки, збільшенням чисельності населення та продовольчою інфляцією.
У той же час продуктовий ринок США, на якому діє найбільший в світі рітейлер Wal-Mart, в грошовому вираженні склав $910 млрд.
За прогнозами IGD, до 2015 року американський продуктовий рітейл збільшиться в обсязі до понад $1 трлн, що дозволить США зберегти відрив від найближчого конкурента - Індії (більше $610 млрд), яка за прогнозами, до 2015 року витіснить з третього місця Японію.
Між тим, інші аналітики впевнені, що економіка США знову може стати основним двигуном глобального зростання на тлі уповільнення зростання китайської економіки.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас