Кредити на освіту спровокують нову кризу в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити на освіту спровокують нову кризу в США

Казна та Політика
633
Обсяг коштів, виданих як кредит на оплату освіти, перевищив в США 1 трлн доларів, а збільшення заборгованості з його виплат може спровокувати нову кризу.
Дослідження показують: стикаючись з умовами нестабільного американського ринку праці, виплати за навчальним кредитом є найбільш складними. Крім того, втративши надію знайти роботу за фахом, багато хто знову сідає за парту, підписуючись на нову позику.
Згідно з американськими законами, борг за кредитом на освіту (байдуже приватним чи державним) не може бути списаний навіть при зверненні до суду про захист від кредиторів - банкрутство позичальника. Таким чином, серед боржників можна зустріти людей передпенсійного і навіть пенсійного, старше 60 років, віку. Ця категорія громадян винна за навчання більше 36 млн доларів.
Середній розмір студентської позики на освіту в США нещодавно досяг позначки 25 тис. доларів, тобто його зростання за останні десять років склало близько 25%. Крім іншого, зростаючий борг впливає на простого платника податків - у восьми з десяти випадків він оплачується державою або держава є поручителем за ним. При цьому три кредитні історії з десяти мають прострочення від 30 діб і більше.
На тлі цієї проблеми, а також виборчої кампанії за президентський пост, що набирає обертів у США, між основними кандидатами розгорається полеміка через способи її вирішення.
Діючий глава Білого дому Барак Обама запропонував продовжити термін дії зниженої облікової ставки за федеральними кредитами на освіту, зберегти на них податкові відрахування і дозволити проводити реструктуризацію подібного роду боргів. Він звернувся до конгресу з ініціативою протягом п'яти років подвоїти кількість вакансій, на яких можливо поєднувати роботу і навчання, а також надати можливість об'єднувати кілька позик зі зниженням ставки.
Однак політологи очікують, що в передвиборний рік республіканська опозиція в конгресі не піде на угоду з Обамою, оскільки подібний розклад дасть йому додаткову підтримку електорату.
Очевидність цього сценарію підкріпили своїми висловлюваннями головні претенденти на президентський пост від Республіканської партії Мітт Ромні і Рік Санторума - обидва розкритикували пропозиції Обами.
Нові розрахунки Комітету освіти та Комітету з працевлаштування показують: більше 7 млн студентів в 2012-2013 навчальному році не виплатять 6,3 млрд доларів, якщо з 1 липня, після скасування пільг, ставки за кредитами подвояться.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас