Українські фондові індекси у середу вранці падають після публікації протоколу засідання ФРС США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси у середу вранці падають після публікації протоколу засідання ФРС США

Банківські метали
262
Індикатори українського ринку акцій в середу вранці знижуються після публікації протоколу засідання ФРС США від 13 березня, який не виправдав надії інвесторів на подальше грошово-кредитне стимулювання. Станом на 10:40 кв індекс "Української біржі" (УБ) просів на 1,35% - до 1403,27 пункту, індекс ПФТС - на 0,11% до 539,83 пункту.
Найбільше зниження на УБ вранці демонструють акції "Донбасенерго" (+2,25%), "Укрнафти" (-2%) і Єнакіївського метзаводу (-1,7%).
На ПФТС просіли котирування Маріупольського заводу важкого машинобудування (-11,88%), "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" (-11,88%) і Крюковського вагонобудівного заводу (-0,95%).
За словами керівника відділу підтримки клієнтів інтернет-трейдингу "Драгон Капітал" Дмитра Макаренка, головною причиною невдоволення серед учасників ринку стало те, що ФРС США не бачить необхідності у запуску додаткових програм стимулювання економіки до тих пір, поки економічне зростання не почне сповільнюватися.
У свою чергу, аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин зазначив, що істотний тиск на український ринок акцій вранці чинила фіксація прибутку за акціями "Мотор Січі" і "Центренерго".
За словами Іванишина, у другій половині дня слід очікувати технічного відскоку ринку вгору на тлі імпульсивного зниження на відкритті.
На думку аналітиків інвесткомпанії групи "Сортіс", протягом дня настрої на ринку може підкоригувати вихід даних щодо роздрібних продажів у єврозоні та ринку праці в США.
Керівник відділу аналітики ІК "Велес Капітал" Ліна Ольмезова вважає, що черговим драйвером зростання виступить сезон корпоративної звітності в США, що спричинить за собою зростання на світових ринках, у тому числі і на українському.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас