Кабмін проведе "роз'яснювальні бесіди" в аптеках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін проведе "роз'яснювальні бесіди" в аптеках

378
Міністерство охорони здоров'я планує вжити заходів, щоб принципи референтного ціноутворення охоплювали якомога більший перелік медпрепаратів в Україні. Про це під час наради з даного питання заявила віце-прем'єр-міністр України - міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, повідомляє УНІАН.
"Ми ставимо за мету, пропрацювавши досвід реалізації пілотних проектів із запровадження референтних цін, а пізніше - механізмів відшкодування на прикладі інсулінів та препаратів для лікування артеріальної гіпертензії, зробити все можливе, щоб принципи референтного ціноутворення охоплювали якомога більший перелік препаратів в Україні" , - сказала Богатирьова.
Учасники наради розглянули проекти нормативних документів, необхідних для впровадження механізмів регулювання цін на лікарські препарати і вироби медичного призначення шляхом встановлення в Україні референтних (порівняльних) цін, а пізніше і часткової компенсації вартості препаратів. Обговорювалося питання про те, яким чином після введення в дію відповідної урядової постанови в найкоротші терміни добитися реального зниження цін на ліки для людей, в першу чергу, хворих на гіпертонічну хворобу і діабет.
За словами Богатирьової, реалізація проектів повинна супроводжуватися роз'яснювальною роботою з представниками лікувальних установ, аптечної мережі, органів місцевого самоврядування.
Як відомо, 7 березня під час розширеного засідання Кабінету міністрів Президент України Віктор Янукович дав доручення щодо застосування в нашій країні європейського досвіду державного ринкового регулювання цін на ліки та поступового введення референтних цін на ліки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас