Росія та Україна створять робочу групу для вирішення "сирної проблеми" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія та Україна створять робочу групу для вирішення "сирної проблеми"

117
Росія та Україна домовилися про створення робочої групи, яка займатиметься вирішенням питань гармонізації технічних стандартів двох країн, зокрема, пов'язаних з виробництвом сиру, повідомив глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко.
"Нам потрібно працювати на постійній основі. Не на рівні керівництва, а створити робочу групу, яка буде гармонізувати вимоги, підходи, адміністративні регламенти", - сказав Онищенко на прес-конференції в Києві у вівторок.
За його словами, ця робоча група також займатиметься врегулюванням "непорозумінь, які можуть виникнути" між двома країнами в майбутньому.
"Ті нерозуміння і непорозуміння, які можуть виникнути в процесі, ми теж будемо намагатися регулювати через цю робочу групу", - сказав він.
У свою чергу міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк повідомив, що робоча група займеться завершенням інспектування українських сироробних заводів, до яких є претензії з боку Росспоживнагляду.
Він нагадав, що представники російської сторони продовжать інспектування двох українських підприємств, що пройшли документарну перевірку, на наступному тижні.
У свою чергу Онищенко підкреслив, що завершення "сирної проблеми" залежить від української сторони.
"Якщо ви задасте питання: а коли це скінчиться? Я вам відповім, що не знаю. Все на боці України", - сказав він.
Глава Росспоживнагляду зазначив, що російське відомство висунуло всі свої вимоги, і українська сторона з ними погодилася.
"Всі свої вимоги ми пред'явили. Вони з ними погодилися. Технологію ми теж погодили. Чим швидше будете повертатися, тим буде краще", - сказав Онищенко.
Він підкреслив, що "раз український виробник присутній на російському ринку, значить, в цьому є об'єктивна потреба".
"Залишається справа за малим - забезпечити якість російським національним вимогам і тоді за взаємним задоволенням цей процес (поставки української продукції на російський ринок - ІФ) буде продовжуватися і далі", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас