Точка зору: Акцизи - найкращий спосіб навести лад на ринку палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Акцизи - найкращий спосіб навести лад на ринку палива

314
Акцизи на нафтопродукти можуть позитивно вплинути на динаміку цін на ринку бензину. Таку думку в коментарі FINANCE.UA висловив речник мережі АЗС "ОККО" Олег Дорожовець.
"Акцизи – це справді найбільш дієвий інструмент, за допомогою якого українська влада може вплинути на ціноутворення на ринку пального. Торік вона уже вдавалася до такого інструменту, знизивши ставки акцизних зборів у період пікових цін на нафту. Тоді це спрацювало: зростання цін вдалося стримати. Можна сподіватися, що спрацює і цьогоріч", - зазначив О.Дорожовець.
Дорожовець також наголосив, що зростання цін на пальне мережі автозаправних станцій аж ніяк не тішить. АЗС набагато вигідніше працювати, коли ціни стабільні, а отже й стабільний клієнтопотік.
Нагадаємо, Уряд України у зв'язку з подорожчанням нафти у світі і для збереження цінової стабільності на внутрішньому ринку розробляє законопроект про плаваючі ставки акцизного збору на нафтопродукти, згідно з яким величина акцизу буде залежати від котирувань нафти на світових біржах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас