Експерт: Економіка США ось-ось оживе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Економіка США ось-ось оживе

Казна та Політика
414
Президент ФРБ Далласа Ричард Фішер вважає, що Федеральна резервна система не повинна змінювати поточний монетарний курс. Таким чином, він підтримав колегу з Клівленда Сандру Піаналто, яка говорить про серйозні ризики, з якими пов'язані як посилення, так і подальше пом'якшення монетарної політики.
Банкір стверджує, що кількість ліквідності в американській системі занадто велика, для того щоб запускати нові програми з викупу державних та іпотечних облігацій або продовжувати операцію "твіст" з обміну короткострокових зобов'язань на балансі Федрезерву на більш "довгі" папери. Фішеру операція "твіст" не подобається в принципі. Він упевнений, що ФРС придумала її, спираючись на інформацію з Європи, де розгорілася боргова криза. ФРБ Далласа не бачить причин побоюватися проблем Старого Світу.
Річард Фішер вважає, що американська економіка перебуває в кращій формі, ніж багато конкурентів. Здавалося б, після таких заяв можна було чекати призову до посилення політики, але експерт вважає, що поки час згортання заходів підтримки ринку не настав. Вся справа в тому, що банкір поки тільки чекає вибухового зростання економіки. Всі умови для цього є, а от позитивної статистики поки замало. Коли настане потрібний момент для посилення монетарного курсу, Фішер не повідомив.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас