Резолюція Euronest засудила вирок Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резолюція Euronest засудила вирок Тимошенко

Кримінал
268
Міжпарламентська асамблея Euronest прийняла резолюцію, яка засуджує вирок, винесений екс-прем'єру Юлії Тимошенко.
Як повідомили у вівторок в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі групи Європейської народної партії Європейського парламенту, резолюція була прийнята під час другого засідання Euronest, яке відбулося в Баку (Азербайджан).
Як вказано в повідомленні, резолюція була ініційована депутатами, які входять до групи Європейської народної партії, членами Європейського, українського і молдовського парламентів, які закликають українську владу "забезпечити справедливий, прозорий і неупереджений процес розгляду апеляції для Тимошенко, Юрія Луценка та інших опозиційних політиків і вимагають, щоб їм була гарантована належна медична допомога відповідно до міжнародних стандартів".
"Великим проривом" назвав депутат ЄП, віце-президент групи ЄНП Гюннар Хекмарк (Gunnar Hökmark) той факт, що "представники країн Східного партнерства погодилися з тим, що нинішній розвиток в Україні викликає серйозне занепокоєння".
"Також серед країн Східної Європи переслідування політичних лідерів викликає сумніви щодо рівня демократії в Україні. В резолюції ми вимагаємо, щоб Юлії та іншим ув'язненим політикам було надано належне лікування", - сказав він.
Віце-президент ЄНП, віце-президент Euronest Яцек Царіуш-Вольський (Jacek Saryusz-Wolski) заявив, що дана резолюція є сигналом українській владі щодо того, що "поводження з Тимошенко, Луценком та іншими є неприйнятною".
"Символічно, що ми посилаємо сигнал в той день, коли президент України Віктор Янукович прибув до Баку. Європейська народна партія довела, що має сильних партнерів у Східній Європі, які поділяють спільні з ЄНП цінності", - підкреслив європейський політик. < / p>
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас