S&P може знизити рейтинги Хорватії з рівня "BBB-/A-3" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P може знизити рейтинги Хорватії з рівня "BBB-/A-3"

Казна та Політика
112
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий і короткостроковий суверенні рейтинги Хорватії в іноземній і місцевій валюті на рівні "BBB-/A-3", зберігши за ним "негативний" прогноз, йдеться в прес-релізі агентства.
Агентство відзначає, що рейтинги країни підтримуються її політичною стабільністю, рівнем ВВП на душу населення, що перевищує 13 тис. доларів на рік, а також приблизним рівнем держборгу, який становить менше 50% ВВП.
Водночас, за даними S&P, рейтинги Хорватії обмежуються слабкими перспективами зростання на тлі відсутності структурних реформ, а також високим ступенем використання євро, що в сукупності з негнучкою монетарною політикою країни створює додаткові ризики при зовнішніх економічних шоках.
Песимістичними є і макроекономічні прогнози агентства по країні. Так, на думку експертів S&P, ВВП Хорватії скоротиться за підсумками 2012 року на 1%. Агентство відзначає, що в 2009 і 2010 роках економіка країни також скорочувалася, а в 2011-му увійшла в період стагнації.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас