Ірландці оголосили бойкот антикризовому податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландці оголосили бойкот антикризовому податку

Казна та Політика
250
Близько половини жителів Ірландії відмовилися сплачувати спеціальний податок, введений владою в рамках боротьби з борговою кризою. Як повідомляє EUobserver, до 31 березня, коли закінчився крайній термін сплати податку, його виплатили приблизно 805 тисяч ірландських домогосподарств із зареєстрованих у країні 1,6 мільйона.
Уряд Ірландії погодився ввести податок в 2012 році відповідно до вимог ЄС та Міжнародного валютного фонду (МВФ). ЄС і МВФ в 2010 році виділили країні фінансову допомогу у розмірі 85 мільярдів євро.
Проте новий податок з самого початку викликав невдоволення населення, бо його розмір не залежить від доходу домогосподарств. У результаті дев'ять членів ірландського парламенту закликали бойкотувати податок. Однак ті, хто відмовився виплачувати податок, будуть оштрафовані і можуть бути притягнуті до суду.
Як зазначає видання, влада Ірландії опинилася в складній ситуації. Минулого тижня стало відомо, що економіка країни знову опинилася в рецесії: у третьому кварталі 2011 року ВВП Ірландії впав на 1,1 відсотка, а в четвертому - ще на 0,2 відсотка.
Крім того, 31 травня в Ірландії повинен пройти призначений референдум щодо нового бюджетного договору єврозони, в якому прописані більш жорсткі правила фінансової політики. Якщо країна проголосує проти приєднання до бюджетного угодою, то не зможе надалі отримувати фінансову допомогу з антикризових фондів ЄС.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас