Італії можуть знадобитися нові заходи скорочення бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італії можуть знадобитися нові заходи скорочення бюджету

Казна та Політика
154
Виконання італійських заходів щодо скорочення дефіциту бюджету може бути поставлено під загрозу у зв'язку з економічним спадом і високими процентними ставками, що вимагатиме додаткових заходів жорсткої економії від уряду Маріо Монті, пише газета Financial Times з посиланням на аналітичну доповідь, представлену міністрам фінансів єврозони.
Попередження, що містяться в доповіді, підтверджені опублікованими в понеділок показниками виробничої діяльності та рівнем безробіття, яке досягло рекорду більш ніж за десятиліття.
У доповіді, отриманій Financial Times, йдеться, що Рим провів "вражаючі" заходи скорочення понад 100 млрд євро, або 7% від ВВП, з травня 2010 року. Це допомогло відновити довіру до фінансових ринків і поставити Італію на курс збалансування бюджету до 2013-го.
Проте в доповіді додається, що "зусилля Італії в досягненні оголошених бюджетних показників можуть бути ускладнені через депресивну перспективу зростання і порівняно високі процентні ставки. Уряд має бути готовий уникнути будь-яких невідповідностей у виконанні бюджету і прийняти подальші заходи, якщо це необхідно".
За даними доповіді, Рим повинен використовувати будь-яке зниження процентних витрат, а також доходи від приватизації та продажу активів для прискорення скорочення державного боргу, який становить близько 1,9 трлн євро, або 120% від ВВП.
У грудні влада Італії схвалила пакет заходів жорсткої економії на суму в 33 млрд євро, запропонований урядом Маріо Монті.
Уряд технократів на чолі з Монті було створено за підтримки різних політичних сил країни для виведення Італії з глибокої економічної кризи після краху правоцентристського уряду Сильвіо Берлусконі.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас