Порошенко вважає модернізацію української ГТС перспективною для шведських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко вважає модернізацію української ГТС перспективною для шведських компаній

Казна та Політика
222
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко висловив думку про існування перспектив для шведських компаній в модернізації української газотранспортної системи (ГТС), приватизації українських енергетичних об'єктів, реалізації проектів у сферах інформаційних технологій, суднобудування, сільського господарства, переробної промисловості, комунального господарства і т.д. Про це міністр заявив під час зустрічі з державним секретарем міністра торгівлі Королівства Швеція Гуннаром Уумом, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.
Під час зустрічі обговорювалися стан і перспективи розвитку торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Швецією, зокрема можливості поглиблення співпраці в сфері ефективного використання енергетичних ресурсів, актуальні питання європейської інтеграції України, зокрема підготовку до початку функціонування поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та ЄС після підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, можливої участі шведських компаній в модернізації української газотранспортної системи, перспективні двосторонні проекти в різних сферах економіки і т.д.
Державний секретар УУМ позитивно оцінив суттєве зростання двостороннього товарообороту в 2011 р. і наголосив на існуванні реальних можливостей подвоєння обсягів українсько-шведської торгівлі в середньостроковій перспективі. УУМ підкреслив зацікавленість шведських підприємців у розширенні своєї діяльності в Україні, а також висловив надію на успішність кроків українського уряду щодо поліпшення інвестиційного клімату, дерегуляції підприємницької діяльності та оперативного вирішення окремих проблемних питань шведських компаній в Україні.
Він підкреслив також важливість роботи з прискореної адаптації українського законодавства і стандартів до норм ЄС, що, на думку шведської сторони, дозволить Україні отримати доступ до ринку ЄС, а українській економіці в повній мірі використовувати можливості ЗВТ між Україною та ЄС.
Порошенко зазначив, що Україна зацікавлена в збалансуванні торгівлі зі Швецією та істотному скороченні від'ємного сальдо торговельних операцій завдяки зростанню українського експорту до Швеції.
Міністр відзначив зацікавленість української сторони у вивченні шведського досвіду в питаннях дерегуляції підприємницької діяльності, поліпшення інвестиційного клімату, заходи з підтримки національних експортерів. Важливим результатом переговорів стала домовленість про те, що Швеція продовжить надавати підтримку Україні на шляху європейської інтеграції, зокрема в питаннях гармонізації вітчизняного законодавства до норм і стандартів ЄС, сприяти початку функціонування ЗВТ між Україною та ЄС, заохочувати шведських підприємців до активної роботи на потенційно привабливому український ринку, зокрема їх активної участі в модернізації економіки держави.
Шведська сторона прихильно сприйняла ініціативу української сторони щодо проведення оцінки ефективності використання Україною шведської допомоги в цілях розвитку і переорієнтації наявних коштів з неефективних проектів на енергетичну сферу, зокрема розпочаті і нові проекти з підвищення енергоефективності та охорони навколишнього середовища в рамках ініціативи ЄС Е5Р.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас