Нардеп ініціює введення максимальних відпускних цін на тютюнові вироби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп ініціює введення максимальних відпускних цін на тютюнові вироби

190
Базова максимальна відпускна ціна на тютюнові вироби складе 60% встановленої виробником або імпортером максимальної роздрібної ціни без податку на додану вартість (ПДВ) і акцизного збору на тютюнові вироби.
Така норма міститься в проекті закону № 10288 від 29 березня 2012 року, автором якого є народний депутат Андрій Пінчук (фракція Партії регіонів).
Згідно з текстом документа, максимальна відпускна ціна на тютюнові вироби дорівнює базовій максимальній відпускній ціні разом з акцизним збором і ПДВ.
Зазначений законопроект передбачає встановлення штрафу за відпуск виробниками чи імпортерами тютюнових виробів за цінами, які вищі від максимальної відпускної ціни, в розмірі 100% вартості реалізованої продукції, але не менше 1 тис. грн.
Як сказано в пояснювальній записці до документа, основною його метою є недопущення заниження виробниками та імпортерами тютюнових виробів максимальної роздрібної ціни за рахунок підприємств торгівлі, і як наслідок, обмеження тютюнопаління.
Автор законопроекту зазначає, що введення максимальних відпускних цін на тютюнові вироби може призвести до подорожчання тютюнових виробів на 14,8%, що дозволить додатково залучити до бюджету 1,91 млрд грн акцизного збору та ПДВ і 731 млн грн податку на прибуток з підприємств торгівлі щорічно при діючих ставках.
У пояснювальній записці також зазначено, що максимальна націнка торгівлі (оптової і роздрібної разом) на тютюнові вироби в даний час складає приблизно 11%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас