Президент Росії відмовився помилувати Ходорковського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Росії відмовився помилувати Ходорковського

Кримінал
772
Президент Росії Дмитро Медведєв відхилив рекомендації експертів щодо помилування колишнього керівника нафтової компанії "ЮКОС" Михайла Ходорковського, в яких йшлося, зокрема, що засуджений не повинен обов'язково визнавати свою провину, щоб глава держави його помилував. Про це повідомив голова Ради з прав людини Російської Федерації Михайло Федотов, передає радіо "Свобода".
"Президент в своїй резолюції зазначив, що не розуміє, чому повинен помилувати людину, яка не просила його про помилування", - сказав Федотов. За його словами, главі держави були надані висновки десяти фахівців у сфері конституційного права, але Медведєв з ними не погодився.
На початку березня Медведєв доручив Генпрокуратурі перевірити законність і обґрунтованість обвинувальних вироків 32 громадянам, зокрема Ходорковському і ще одному співвласнику "ЮКОС" Платону Лебедєву. Їх та інших людей зі списку опозиція і правозахисники вважають політв'язнями.
Ходорковський і Лебедєв засуджені до 13 років позбавлення волі кожного у двох кримінальних справах - за звинуваченням в різноманітних фінансових зловживаннях, зокрема, ухиленні від сплати податків та розкраданні нафти власної ж компанії. Покарання в колонії вони будуть відбувати до 2017 року.
І Ходорковський, і Лебедєв неодноразово заявляли, що не визнають свою провину і не мають наміру просити про помилування.
Нагадаємо, 30 січня Мосміськсуд відхилив скаргу Ходорковського на другий вирок.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас