Азаров наказав Тігіпко придумати, як простимулювати зайнятість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров наказав Тігіпко придумати, як простимулювати зайнятість

Казна та Політика
291
Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єр міністру, міністру соціальної політики Сергію Тігіпку розробити державну програму стимулювання зайнятості. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.
Відповідне доручення Азаров озвучив під час зустрічі з Тігіпком у вівторок. "Нам необхідно розробити серйозну державну програму зі стимулювання зайнятості наших людей. Тим більше що кошти, які ми витрачаємо щорічно на це - близько 6 мільярдів гривень - дуже значні кошти. Ми могли б ввести системні заходи щодо стимулювання зайнятості", - заявив прем'єр.
На його думку, можливо ввести зменшення єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для роботодавців, які протягом попереднього року стабільно виплачували зарплати, розмір яких перевищує 3 мінімальні зарплати.
Також Азаров запропонував компенсувати витрати на сплату єдиного соціального внеску роботодавцям, які будуть працевлаштовувати молодь та осіб старше 50 років, без обмеження в розмірі їх заробітної плати. У свою чергу Тігіпко повідомив, що Мінсоцполітики вже напрацювало низку ініціатив зі стимулювання зайнятості. "Ми розробили 18 ініціатив, які стимулюють роботодавців створювати нові робочі місця", - заявив Тігіпко.
Він також зазначив, що основна кількість непрацюючих припадає на сільську місцевість, і тому такі ініціативи будуть стосуватися також і місцевої влади. При цьому Азаров додав, що перед внесенням даної держпрограми на розгляд уряду, необхідно провести її громадське обговорення.
Як повідомлялося, Мінсоцполітики планує завершити розробку законопроекту про зайнятість 2-8 квітня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас