Горбаль пропонує дозволити Податковій надавати бюро кредитних історій дані з держреєстру фізосіб-платників податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Горбаль пропонує дозволити Податковій надавати бюро кредитних історій дані з держреєстру фізосіб-платників податків

297
Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Василь Горбаль пропонує парламенту дозволити Державній податковій службі надавати бюро кредитних історій дані з державного реєстру фізичних осіб-платників податків.
Про це йдеться в законопроекті № 10293, зареєстрованому в парламенті 30 березня.
"Проектом передбачається... на законодавчому рівні визначити функцією Державної податкової служби надання бюро кредитних історій інформації з державного реєстру фізичних осіб - платників податків", - відзначається в пояснювальній записці до законопроекту.
Відповідні зміни Горбаль пропонує внести до статей 20 і 70 Податкового кодексу.
Автор законопроекту наголошує, що надання бюро кредитних історій доступу до інформації з держреєстру (для перевірки ідентифікаційних даних, доходів, заставного майна, іпотеки тощо) дозволить фінустановам реально оцінювати платоспроможність позичальників і кредитні ризики, а також знизить рівень махінацій з фінансовими ресурсами.
У пояснювальній записці до законопроекту також наголошується, що проблемним питанням у функціонуванні бюро кредитних історій є відсутність єдиної бази даних з того чи іншого суб'єкту в тому чи іншому бюро.
З метою вирішення даної проблеми, як вважає Горбаль, доцільним є створення державного реєстру кредитних історій, в якому акумулювалася б інформація про те, в якому з існуючих бюро кредитних історій знаходиться кредитна історія того чи іншого суб'єкта.
Як повідомляло агентство, у вересні 2010 року Рада прийняла в першому читанні урядовий законопроект № 6483, що передбачає обов'язкову перевірку Податкової достовірності ідентифікаційних кодів фізичних осіб за запитом бюро кредитних історій.
Даний законопроект так і не був прийнятий в цілому.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас