Morgan Stanley поліпшив прогноз зростання ВВП Китаю до 9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley поліпшив прогноз зростання ВВП Китаю до 9%

Казна та Політика
141
Аналітики американського інвестиційного гіганта Morgan Stanley поліпшили прогноз зростання ВВП Китаю до 9% з 8,4% раніше. При цьому банк очікує, що котирування індексу біржі Гонконгу Hang Seng зростуть до кінця року на 26%, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на доповідь Morgan Stanley, яка опинилася в його розпорядженні.
"Ми припускаємо прискорення темпів економіки КНР з другого півріччя, якому, можливо, буде сприяти пом'якшення монетарної політики", - заявив в інтерв'ю агентству один з авторів доповіді Джонатан Гарнер.
Індекс Hang Seng зріс за I квартал поточного року на 7,1%, продемонструвавши позитивну динаміку другий квартал поспіль. За підсумками торгів понеділка він зменшився на 0,16%, до 20522,30 пункту.
Як вважає Гарнер, підтримати зростання вартості акцій компаній, що торгуються на біржі Гонконгу, може макроекономічна статистика, опублікована напередодні. Китайська федерація логістики та закупівель повідомила, що індекс менеджерів із закупівель (PMI) в китайській промисловості в березні підвищився до 53,1 пункту в порівнянні з лютневим показником в 51 пункт. Аналітики прогнозували, що показник складе 50,8 пункту.
Тим часом, далеко не всі експерти очікують таких високих темпів зростання китайської економіки. Зокрема, колишній радник Центробанку країни Фань Ган заявив раніше в понеділок, що ВВП країни збільшиться на 8,3-8,5% за підсумками поточного року після зростання на 9,2% роком раніше. Влада і зовсім прогнозує зростання економіки на 7,5% в 2012 році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас