Інфляція в країнах ОЕСР залишилася в лютому стабільною - 2,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в країнах ОЕСР залишилася в лютому стабільною - 2,8%

Казна та Політика
95
Середній показник інфляції в країнах, що входять до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), в лютому 2012 року залишився на січневому рівні - 2,8% в річному обчисленні, йдеться в повідомленні організації.
При цьому ОЕСР відзначає різноспрямовані зміни цін на енергоносії і продукти харчування: індекс цін на різні види палива підскочив в лютому на 7,9% порівняно з 7,4% в січні, тоді як вартість продуктів харчування зросла на 3,9 % проти 4,3% місяцем раніше.
Інфляція в країнах ОЕСР у річному обчисленні без урахування вартості енергоносіїв і продуктів харчування також залишилася без змін - 1,9% в річному численні.
Річні темпи інфляції в 17 країнах єврозони склали в лютому 1,7%, як і місяцем раніше.
Темпи зростання споживчих цін у Великобританії скоротилися шостий місяць поспіль - до 3,4% у лютому проти 3,6% у січні, у Франції інфляція залишилася на рівні 2,3%, в Німеччині - прискорилася з 2,1% до 2,3%.
Споживчі ціни в США зросли в позаминулому місяці на 2,9%, що співпало з січневими темпами. У Японії зростання цін прискорилося з 0,1% до 0,3% в річному вираженні.
Істотне скорочення інфляції в лютому було зафіксовано в Росії - до 3,7% з 4,2% в попередньому місяці, а також у Китаї - до 3,2% з 4,5%. Тим часом в Індії зростання цін значно прискорилося - з січневих 5,3% до 7,6% в лютому.
Зростання споживчих цін в ОЕСР в лютому відносно січня склало 0,4%. В Канаді, США, Франції та Італії ціни збільшилися на 0,4%, у Німеччині - на 0,7%, в Японії - на 0,2%. У Великобританії зафіксовано підвищення цін на 0,6%.
ОЕСР - одна з провідних економічних організацій світу, яка включає 34 найбільш розвинені держави. В даний час до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея і Японія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас