Депутати від Партії регіонів пропонують підвищити мита на імпорт 500 товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати від Партії регіонів пропонують підвищити мита на імпорт 500 товарів

1907
Група народних депутатів Партії Регіонів пропонує підвищити ставки ввізного мита приблизно на 500 товарних позицій до максимально можливого рівня, обумовленого Україною зі Світовою організацією торгівлі.
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
Відповідний проект поправок до закону "Про Митний тариф України" (№ 9241-д) зареєстрували у Верховній Раді 30 березня глава профільного комітету Віталій Хомутинник і його колеги по фракції Андрій Пінчук, Василь Горбаль та Олег Царьов.
"За результатами проведеного аналізу пільгових ставок Митного тарифу України виявлено понад 2,5 тис. ставок (23,3% від загальної кількості ставок), які нижчі від рівня, встановленого зобов'язаннями України перед СОТ", - відзначається в пояснювальній записці до законопроекту .
Автори документа відзначають, що внесли в нього товарні позиції, попит на які в значній мірі задовольняється вітчизняними виробниками.
За їхніми розрахунками на основі статистики імпорту за 2011 рік, найбільш вагомі додаткові бюджетні надходження можливі за такими групами товарів: живі дерева та інші рослини, зрізані квіти і декоративна зелень (група 06), продукти органічної та неорганічної хімії (групи 28, 29), штукатурні матеріали, вапно, цемент (група 25).
У цьому переліку також барвники, пігменти, фарбувальні матеріали, замазки, лаки (група 32), пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них, хімічна продукція (групи 38 і 39) і машини, обладнання і механічні пристрої, електричні машини, обладнання та їх частини (групи 84, 85).
"Щорічні додаткові надходження ввізного мита в результаті підвищення розміру ставок... можуть скласти близько 2 млрд. грн", - відзначається в пояснювальній записці до законопроекту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас