Знайдено найдревніший у Європі струнний інструмент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайдено найдревніший у Європі струнний інструмент

115
Археологи виявили на шотландському острові Скай в архіпелазі Внутрішні Гебріди залишки найдавнішого струнного інструменту зі знайдених в Західній Європі.
У знайденому невеликому різьбленому фрагменті вчені бачать нижній поріжок дерев'яної ліри, створеної приблизно 2300 років тому, пише Openspace. Його виявили в Печері Високого пасовища, другому за величиною печерному комплексі острова Скай, де вже знаходили предмети бронзового і залізного століття.
Як вважає археолог Грем Лоусон, знахідка позначила прорив в історії музики і "відсуває історію складної музики на тисячу з гаком років тому".
"Не тільки історію музики, точніше - історію співу та поезії, оскільки саме для цього найчастіше використовувалися подібні інструменти", - вважає Лоусон.
Найдавніші ліри в світі з'явилися вже близько п'яти тисяч років тому в Межиріччі і відрізнялися складною структурою і тонкою обробкою. Однак, як каже археолог, в Західній Європі складно знайти сліди навіть римського музичного впливу.
За словами Фрейзера Хантера, головного зберігача колекцій залізного століття і римської епохи в Національних музеях Шотландії, фрагмент стародавньої ліри наповнив "звуком безмовне минуле".
Струнні інструменти, зазвичай виготовлені з дерева, рідко зберігаються, але їх згадують в найбільш ранніх сказаннях і, в різних формах, зображували в наскальній різьбі Шотландії та Ірландії.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас