Британська економіка уникне рецесії в 2012р, але залишиться слабкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська економіка уникне рецесії в 2012р, але залишиться слабкою

Казна та Політика
84
Економіка Великобританії, ймовірно, уникне рецесії цього року, але залишиться слабкою, прогнозують експерти Асоціації британських торгових палат (British Chambers of Commerce, BCC), повідомляє агентство Bloomberg.
ВВП країни виросте на 0,3% у першому кварталі 2012 року після зниження на 0,3% в попередньому кварталі, очікують в BCC.
За оцінками аналітиків асоціації, річний підйом складе 0,6%, що гірше від офіційного прогнозу на рівні 0,8%.
"Британській економіці ще доведеться зіткнутися з величезними проблемами, і темпи її відновлення дуже повільні, - заявив генеральний директор BCC Джон Лонгворт. - В економіки є потенціал до зростання, проте для цього необхідно, щоб уряд створив відповідні умови".
Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн, представляючи в березні бюджет країни на 2012 рік у парламенті, повідомив про зниження з квітня 2012 р. ставки корпоративного податку до 24% з нинішніх 26%. Уряд прагне створити стимули для збереження бізнесу британських компаній в країні і підтримати економічне зростання.
"Необхідно орієнтувати політику на заходи з підтримки зростання, які дозволять бізнесу створювати робочі місця, інвестувати та експортувати продукцію, - заявив Дж.Лонгворт. - З урахуванням очікуваного скорочення економічної активності в державному секторі в найближчі декілька років, необхідно вживати рішучих заходів".
Інфляція у Великобританії, за оцінками BCC, буде знижуватися повільніше, ніж очікувалося, з урахуванням зростання цін на нафту і продукти харчування.
Темпи підвищення споживчих цін у лютому цього року сповільнилися до 3,4%, але, як і раніше, залишаються істотно вищими від цільового орієнтиру Банку Англії на рівні 2%.
Головний економіст BCC Девід Керн заявив про збереження стурбованості тим, що "невирішені проблеми єврозони можуть створити нові проблеми пізніше в цьому році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас