В єгипетських мандаринах знайшли небезпечних комах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В єгипетських мандаринах знайшли небезпечних комах

63
Державні інспектори з карантину рослин в Одеській області виявили в партії мандарин небезпечного шкідника - середземноморську плодову муху.
Як повідомляють Agronews, заражений вантаж надійшов з Єгипту. Загальна вага продукції склала 16,8 тонн, передає Ліга
Повідомляється, що зараз вжито всіх необхідних фітосанітарних заходів - вантаж затриманий і знешкоджений. Фахівцями складено нотифікаційне повідомлення.
Всього протягом минулого року в Україну імпортовано 300 тисяч тонн плодів цитрусових. Єгипет є одним з основних постачальників фруктів.
Плодова муха віднесена до групи небезпечних і шкідливих комах практично у всіх країнах, де вирощуються рослини, які вона може пошкодити. Зокрема, в зону ризику потрапляють цитрусові, інжир, гранат, банан, абрикос, яблуні, сливи, томати, баклажани, тобто ті продукти, які популярні серед українців.
Враховуючи, що обсяги імпортованих плодів з кожним роком збільшуються, фітосанітарна служба посилює контроль за свіжими плодами. Так, в минулому році з метою виявлення плодової мухи в Україні було використано більше 2000 феромонних пасток. Фахівці обстежили, в першу чергу, території первинних пунктів ввезення імпортних плодів - плодоовочеві склади, приватні та промислові фруктові сади. Найбільше пасток було виставлено в Одеській, Миколаївській та Запорізькій областях.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас