Суд у США зобов'язав Тимошенко відзвітувати про сповіщення відповідачів у справі про повернення газу "РосУкрЕнерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд у США зобов'язав Тимошенко відзвітувати про сповіщення відповідачів у справі про повернення газу "РосУкрЕнерго"

Кримінал
684
Суд Південного округу Нью-Йорка (США) зобов'язав колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко до 21 квітня відзвітувати про заходи щодо сповіщення відповідачів, зокрема одного зі співвласників компанії-відповідача Дмитра Фірташа, про позов про повернення Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія) 12,1 млрд куб. м газу.
Про це йдеться в рішенні суду від 2 квітня, текст якого мають Українські Новини.
Рішення ухвалив суддя Елісон Натан.
"Позивачі повинні надати до 20 квітня включно лист з докладним описом всіх кроків, які були зроблені для сповіщення відповідачів, включаючи дати, коли ці кроки були зроблені", - сказано в рішенні.
У ньому також наголошується, що якщо позивачі бажають внести зміни в скаргу, вони повинні зробити це до 13 квітня включно.
Клопотання про відвід з боку відповідачів може бути представлено до 27 квітня, яке позивачі можуть оскаржити до 28 травня.
Відповідачі зобов'язані відповісти до 11 червня.
Як повідомляло агентство, в лютому Окружний суд Колумбії (США) відхилив позов колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, в якому він просив визнати незаконним його арешт, оскільки екс-міністр не подав вчасно звіт про повідомлення відповідачів у справі про подання позову до них.
У квітні 2011 року Тимошенко звернулася до суду в Нью-Йорку з позовом, в якому просила визнати неправомірним рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма (Швеція) про повернення "Нафтогазом" "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд куб. м газу.
У грудні 2011 року депутат Верховної Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-"Батьківщина" Сергій Власенко заявив, що в суді виникла затримка з розглядом позову у зв'язку з тим, що до цих пір не вручена повістка Фірташу.
Подальший розгляд позову Тимошенко до "РосУкрЕнерго" неможливий, поки сторона-відповідач не буде сповіщена про цю справу відповідно до Гаазької конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, на що може піти кілька місяців.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас