Резервний банк Австралії зберіг базову відсоткову ставку на рівні 4,25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резервний банк Австралії зберіг базову відсоткову ставку на рівні 4,25%

Казна та Політика
117
Резервний банк Австралії (Reserve Bank of Australia, ЦБ країни) у вівторок зберіг базову відсоткову ставку на позначці 4,25%, повідомляється в прес-релізі регулятора. На даному рівні ставка знаходиться з початку грудня 2011 року, коли вона була знижена на 0,25 відсоткового пункту з позначки 4,5%. Рішення фінансового регулятора повністю збіглося з прогнозами аналітиків.
"Остання інформація збігається з очікуваннями того, що світова економіка в поточному році буде зростати уповільненими темпами, проте сильного спаду не очікується", - вважає регулятор.
Центробанк Австралії відзначає, що темпи зростання внутрішнього попиту в 2011 році в країні виявилися найвищими за останні чотири роки завдяки зростанню споживчих витрат. "На сьогоднішньому засіданні банк припустив, що темпи зростання виробництва будуть трохи нижчими, ніж очікувалося раніше, і при цьому вважав розумним почекати виходу ключових статданих щодо динаміки цін, щоб переглянути прогноз щодо інфляції до того, як вживати нові можливі кроки щодо пом'якшення кредитно-грошової політики", - додав регулятор.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас