У Мексиці стався потужний землетрус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мексиці стався потужний землетрус

671
Землетрус магнітудою 6,3, що стався в столиці Мексики, не викликав руйнувань, проте змусив тисячі жителів міста покинути свої будинки.
Про це повідомляє Agence France-Presse ввечері в понеділок, 2 квітня, передає Лента.ру.
Епіцентр землетрусу, зафіксованого о 17:36 за Грінвічем, розташовувався на території штату Герреро, на відстані 314 кілометрів на південний схід від Мехіко, 137 кілометрів на північний захід від міста Уахуапан де Леон, штат Оахака, повідомляється на сайті Геологічної служби США.
Мер Мехіко написав у своєму мікроблозі на Twitter, що жертв і руйнувань в результаті стихійного лиха немає. Глава міської поліції, в свою чергу, повідомив, що огляд міста з повітря і землі "не виявив катастрофічної ситуації".
Незважаючи на те, що землетрус, за наявними даними, не завдав значної шкоди, заявила влада столиці Мексики, вона змусила тисячі жителів різних районів міста екстрено покинути свої будинки.
Дані про наслідки землетрусу за межами Мехіко уточнюються. Для з'ясування обстановки в сільські райони, розташовані недалеко від епіцентру землетрусу, влада штатів Герреро та Оахака направила патрулі.
За даними сейсмологів, підземні поштовхи, зафіксовані 2 квітня, є так званим афтершоком землетрусу, що стався в Мексиці 20 березня. Тоді в результаті землетрусу магнітудою 7,4, епіцентр якого розташовувався на території штату Герреро, пошкодження отримали понад 500 будівель, у тому числі в Мехіко, дві людини загинули, 12 постраждали.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас