Експерти: Економіка Греції скоротиться на 5% у 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Економіка Греції скоротиться на 5% у 2012 році

Казна та Політика
138
Економіка Греції скоротиться на 5 відсотків у цьому році, а безробіття зросте до 20 відсотків, ускладнивши для влади завдання знизити бюджетний дефіцит, повідомив Фонд досліджень промисловості й економіки (IOBE) Греції, пише Рейтер.
Прогноз IOBE виявився більш песимістичним, ніж очікування Єврокомісії і Міжнародного валютного фонду (МВФ), які пророкують скорочення ВВП Греції на 4,7-4,8 відсотка в цьому році, оскільки криза єврозони продовжує підривати економіку країни.
Греція повинна посилити заходи економії, щоб привести в порядок свої фінанси в рамках нової програми допомоги, схваленої єврозоною і МВФ для запобігання неконтрольованого дефолту Афін. Відновлення економіки почнеться не раніше 2014 року.
"Ми вважаємо, що рецесія в цьому році буде також досить глибока" - сказав глава фонду Янніс Стоурнарас, закликавши уряд Греції прискорити приватизацію для залучення додаткового капіталу.
Згідно зі звітом фонду, інфляція в Греції сповільниться до 1 відсотка з 3,1 відсотка в минулому році, тому що попит продовжує слабшати. Фонд також очікує погіршення ситуації з безробіттям після того, як в 2011 році воно досягло рекордних 17,3 відсотка.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас