Визначено дату першого засідання суду у справі Тимошенко стосовно ЄЕСУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Визначено дату першого засідання суду у справі Тимошенко стосовно ЄЕСУ

Кримінал
120
Попереднє засідання Київського районного суду Харкова за звинуваченням екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в рамках справи про фінансові порушення корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) почнеться о 10:00 19 квітня, повідомив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк.
"Попереднє слухання у справі ЄЕСУ призначено на 10:00 19 квітня", - сказав адвокат Інтерфаксу-Україна в понеділок.
Як повідомлялося, Тимошенко звинувачують в організації заволодіння та замаху на заволодіння чужим майном (державними коштами) шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення, організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ, що призвело до фактичного ненадходження коштів до державного бюджету; ухилення від сплати прибуткового податку з громадян, що спричинило тяжкі наслідки. Здійсненню цих дій передувало неповернення в державу валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ в сумі понад 160 мільйонів доларів.
9 лютого Київський районний суд Харкова вирішив, що Тимошенко і її захисники повинні ознайомитися з матеріалами справи до 28 березня 2012 року. 29 березня прокурор Харківської області Геннадій Тюрін повідомив, що "справу ЄЕСУ" передано в Київський райсуд Харкова.
Тимошенко засуджена Печерським районним судом Києва до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання "газових контрактів" з Росією в 2009 році. Апеляційний суд залишив в силі цей вирок. В даний час вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії (Харків). 15 травня цього року Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ (Київ) розгляне касацію захисту на вирок у "газовій справі".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас