На зовнішнє тестування школярів бракує 22 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На зовнішнє тестування школярів бракує 22 млн гривень

Казна та Політика
128
Український центр оцінювання якості освіти відчуває серйозну нестачу фінансування. Про це на прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, передає РБК-Україна.
"На жаль, у нас є велика проблема, якою я як керівник центру зараз займаюся, - у нас велике недофінансування цього року. На сьогоднішній день нам не вистачає для нормального проведення зовнішнього незалежного оцінювання близько 22 млн грн", - заявила Зайцева.
За її словами, в цьому році виникла проблема недофінансування через збільшення кількості бажаючих скласти ЗНО. У 2011 р. бажаючих було 258 тис., а в 2012 р. близько 330 тис.
Також Зайцева повідомила, що вже направлені відповідні звернення до Кабінету міністрів України щодо вирішення проблеми недофінансування і зараз це питання вирішується.
Зовнішнє тестування цього року будуть здавати 328,6 тисячі осіб. Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.
328,6 тисячі осіб - це 81% від прогнозованих даних.
На думку Табачника, 81% - є рекордним для України. У 2010 році зареєструвалося 67% від планованого числа абітурієнтів, а в 2011-му - 63%.
Як повідомило джерело, потенційні учасники зовнішнього тестування мали відіслати документи до Українського центру оцінювання якості освіти до 20 лютого.
За словами Дмитра Табачника, в цьому році, як і в минулі роки, найпопулярніший предмет - українська мова та література. На проходження тестування з цього предмету зареєстровано понад 324 тис. осіб.
Далі йде історія України - 212 тис. осіб.
За даними Міносвіти, найбільше учасників ЗНО-2012 зареєстровано в Донецькій (27,2 тис. осіб) та Дніпропетровській (25,5 тис. осіб) областях. На третьому місці Київ - 20 тис. школярів.
Як повідомило джерело, в цьому році терміни проведення зовнішнього тестування у зв'язку з проведенням чемпіонату з футболу дещо зміщуються - тести будуть проходити з 15 травня по 7 червня. Додаткова сесія ЗНО відбудеться з 18 по 23 червня.
На відміну від минулого року, абітурієнт може здати 4, а не 5 тестів. Тестування буде проведено по 13 предметів: української мови та літератури, історії України, математики, всесвітньої історії, біології, географії, фізики, хімії, російської мови та однієї з іноземних мов - англійської, німецької, французької або іспанської.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас