Білорусь призупиняє постачання сухого молока в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь призупиняє постачання сухого молока в РФ

Аграрний ринок
303
Білорусь за домовленістю з РФ з 1 квітня поточного року доведе до мінімуму постачання цільного сухого молока та сухої молочної сироватки на російський ринок, вони будуть відновлені за обопільною згодою сторін.
Цей захід вводиться на початку так званого періоду "великого молока", коли в Росії спостерігається сезонне зростання виробництва цієї продукції.
На початку березня Мінсільгосппрод Білорусі і Мінсільгосп РФ повідомили, що "з початку другого кварталу відповідно до балансів на молоко і молокопродукти будуть припинені поставки незбираного сухого молока та сухої молочної сироватки з Білорусі в Росію". Пізніше глава Мінсільгоспу РФ Олена Скринник уточнила, що з 1 квітня постачання цих продуктів з Білорусі будуть доведені до мінімуму.
Причому мова не йде про скорочення загального обсягу поставок молочної продукції з Білорусі до Росії, пояснив агентству "Прайм" голова правління Національного союзу виробників молока ("Союзмолоко") Андрій Даниленко. "Так як РФ в цьому році самостійно повністю забезпечує себе в цілісному сухому молоці і сухій молочній сироватці, то, відповідно, в період "великого молока" обсяг поставок цієї продукції буде скорочений. Однак може бути збільшений обсяг поставок інших видів молочної продукції, а саме концентрованого молока, продукції з незбираного молока та сирів", - пояснив він.
Коли обсяги поставки цих двох продуктів знову будуть збільшені, залежить від розвитку ситуації у другому і третьому кварталах, які традиційно є "найбільш напруженими", додав Даниленко.
Всього в рамках прогнозного балансу з Білорусі в РФ в 2012 році планується поставити молочної продукції в еквіваленті 3,7 мільйона тонн сирого молока.
Крім того, як повідомлялося на початку березня, білоруська сторона взяла на себе зобов'язання не знижувати рекомендовані базові ціни на молочні продукти для російського ринку до кінця 2012 року.
При цьому сторони домовилися раз на два тижні у форматі відеоконференцій погоджувати рекомендовані базові ціни для російського ринку, а також представляти результати моніторингів виконання прогнозу попиту та пропозиції Союзної держави на молоко і молокопродукти на 2012 рік та дотримання базових цін. У разі необхідності будуть вживатися відповідні заходи і по інших товарних продуктах, зокрема, по вершковому маслу.
"Всі ці заходи спрямовані на забезпечення стабільності на російському молочному ринку", - підкреслив Даниленко.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас