НАТО чекає від України визначеності щодо ПРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО чекає від України визначеності щодо ПРО

354
НАТО закликає Україну визначитися з позицією щодо розгортання системи протиракетної оборони в Європі.
Під час круглого столу на тему "Трансатлантична безпека, нові виклики та архітектура протиракетної оборони; пріоритети і перспективи для Центральної та Східної Європи та України" керівник Офісу зв'язку НАТО в Україні Марчін Кожіел закликав Україну сформувати свою позицію щодо розгортання системи ПРО в Європі, передає УНІАН.
"Україна повинна мати свою стратегічну позицію на те, що відбувається", - сказав Кожіел.
За його словами, в свою чергу Альянс готовий і запрошує Україну до співпраці в цьому питанні.
Разом з тим секретар посольства США в Україні Юрій Федьків нагадав, що НАТО вже заявляло про готовність до обговорення з потенційними партнерами і вітає будь-які пропозиції, зокрема, України, в питанні розміщення системи ПРО.
"Незалежно від рішення України не проводити курс на членство, річна програма є важливим інструментом для здійснення реформ у різних сферах", - сказав він.
Раніше повідомлялося, що США готові продовжувати переговори з Росією щодо ПРО в Європі. Більше того, американські представники стверджують що готові заспокоїти Росію в її побоюваннях з цього питання.
Переговори з питання розміщення ПРО зайшли в безвихідь після того, як США і НАТО відмовилися підписувати документ, який би гарантував ненаправленість цієї системи проти Росії. На підписанні такого паперу наполягає Москва. Президент Дмитро Медведєв навіть пригрозив, що Росія вийде з договору СНО, якщо протиріччя з питань ПРО не будуть вирішені.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас