Грищенко: Україна не сприймає логіку додаткових умов в процесі підписання УА з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грищенко: Україна не сприймає логіку додаткових умов в процесі підписання УА з ЄС

325
Україна не сприймає логіку додаткових умов в процесі підписання угоди про асоціацію (УА) з ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в інтерв'ю іспанській газеті El Pais, передає прес-служба МЗС.
"Якою ми будемо країною, якщо будемо приймати до виконання все, що нам хтось ззовні буде говорити. Тому ми вважаємо угоду про асоціацію з ЄС досить важливою і вигідною для обох сторін, щоб підписати її без додаткових умов", - заявив міністр.
Грищенко також підкреслив, що Україна стикається з подвійними стандартами: "Попередній прем'єр-міністр Ісландії знаходиться зараз під судом за звинуваченням в неефективному керівництві країною в період фінансової кризи, і ніхто в ЄС з цього приводу нічого не заявляє. Юлія Тимошенко засуджена за зловживання службовим становищем при підписанні газових контрактів з Росією, які обходяться Україні в мільярди невиправданих збитків, і у європейських політиків це викликає обурення".
Грищенко визнав, що українська судова система та кримінально-процесуальне законодавство в значній мірі не відповідають високим європейським стандартам і зараз переживають процес реформування, але в будь-якому випадку чинні закони і рішення судів потрібно поважати і виконувати. При цьому глава МЗС відзначив, що Тимошенко має право судитися в Європейський Суд з прав людини, рішення якого Україна визнає згідно зі своїми міжнародними зобов'язаннями.
Нагадаємо, вчора, 30 березня, УА з ЄС була парафована.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас