Іран допомагає Сирії подолати західні санкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран допомагає Сирії подолати західні санкції

Енергетика
275
Джерела повідомили, що Іран надав Сирії транспорт для перевезення нафти в Китай
Іран допомагає Сирії обійти санкції, надавши судно для перевезення сирійської нафти в Китай, повідомили джерела Reuters. Завдяки цьому уряд президента Сирії Башара Асада може отримати близько 80 млн доларів.
Іран, який сам знаходиться під західними санкціями, є одним з найближчих союзників Сирії. Не підтримує санкції відносно Сирії і Китай, який двічі накладав вето на проекти резолюцій ООН щодо цієї близькосхідної країни.
За даними джерела, Сирія хоче продавати нафту безпосередньо в Китай, проте не має відповідного транспорту. За його словами, покупцем має стати держкомпанія Zhuhai Zhenrong, на яку раніше були накладені санкції США за постачання бензину до Ірану. У компанії повідомили, що нічого не знають про закупівлі сирійської нафти.
Танкер під прапором Мальти, що належить ISIM Tour Limited, завантажив в сирійському порту 132,2 тонни нафти тижнем раніше. За словами джерела, пунктом призначення є Китай або Сингапур.
Ембарго на імпорт сирійської нафти в Євросоюз діє з вересня минулого року. З липня цього року вступить в силу така ж заборона проти Ірану.
На тлі санкцій проти близькосхідних країн середня ціна на нафту марки Urals за минулий рік досягла 109,35 долара за барель проти 78,21 долара за барель роком раніше. Експерти МЕА підрахували, що вартість імпорту нафти в цьому році для провідних економік може скласти в цілому 1,5 трлн доларів, якщо ціни на нафту залишаться на поточному рівні. Аналітики G20 вважають, що зростання цін на нафту може перешкодити відновленню американської економіки, а також привести Європу до більш глибокої рецесії. Крім того, з цієї причини в багатьох країнах, що розвиваються, і так високий рівень інфляції може збільшитися ще більше.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас