Експерт: Німеччина є головною перешкодою для підписання угоди з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Німеччина є головною перешкодою для підписання угоди з ЄС

563
ЄС може підписати Угоду про асоціацію з Україною, незважаючи на вибори до Верховної Ради і подальшу долю екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Таку думку висловив народний депутат Олег Зарубінський в п'ятницю, 30 березня, у Варшаві, передає УНІАН.
Він назвав головною перешкодою для підписання угоди позицію Німеччини, яка відстоює в Євросоюзі інтереси Росії.
Зарубінський назвав справу Тимошенко лише приводом для того, щоб не підписувати угоду, зазначивши, що ЄС використовує документ для "тиску на Україну".
"Не було б Тимошенко, вони б інший (привід) придумали... альтруїзму у зовнішній політиці немає, це все казочки. Кожен виходить зі своїх егоїстичних інтересів", - сказав депутат.
За його словами, європейські політики вважають Тимошенко кращим для себе партнером, ніж нинішнього президента України Віктора Януковича.
Як сказав Зарубінський, Євросоюз однозначно не підпише Угоду про асоціацію до завершення майбутніх парламентських виборів в Україні. Однак він не відкидає такої можливості після виборів. "Після виборів це можливо, тому що підписання - це ще не вступ в силу", - сказав депутат, зазначивши, що остаточно документ вступить в силу після ратифікації, зокрема, національними парламентами держав - членів ЄС.
Зарубінський назвав себе прихильником якнайшвидшого підписання угоди, оскільки, за його словами, Україні краще інтегруватися з більш прогресивним світом, до якого належить Європа, а не зі Сходом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас