Тігіпко визнає проблеми з пресингом бізнесу з боку митниці і податкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко визнає проблеми з пресингом бізнесу з боку митниці і податкової

607
Тігіпко більше вірить "реальному бізнесу", а не чиновникам, які запевняють, що все добре: "Якщо бізнес змушують платити неофіційну винагороду за кожен контейнер на митниці, і бізнес про це говорить, то нам потрібно слухати і швидко виправляти ситуацію. А заколисувати себе доповідями про те, що негативу немає, ми не повинні", пише Дзеркало тижня.
На думку віце-прем'єр-міністра - міністра соціального розвитку України Сергія Тігіпка, сьогодні бізнес не відчуває реального полегшення не тому, що погане законодавство, а тому, що у влади є проблеми з його імплементацією.
"Чому сьогодні немає необхідних результатів? Немає комплексності. І найголовніше - проблеми з імплементацією... Крім законодавчих речей, які ми багато в чому змінили, є ще конкретна практика. І Doing Business, коли дає свої висновки, дивиться саме на реалізацію", - говорить віце-прем'єр.
Як приклад Тігіпко наводить введення автоматичного повернення ПДВ: "Але якщо податкова служба буде під всілякими приводами і навіть без них відмовлятися приймати звіти, а потім на цій підставі не буде повертатися ПДВ, толку не буде".
"Це не я фіксую. Це фіксують роботодавці, які приходять і кажуть про існування цієї проблеми. Сьогодні їм ще кажуть: заплати податок на прибуток у такому-то обсязі і тобі повернуть стільки-то ПДВ. Це теж неправильно. Такими діями ми своїх же експортерів тиснемо", - розповідає далі віце-прем'єр.
"Ви можете зробити дуже хороше законодавство, але якщо вас змушують платити неофіційну винагороду за кожен контейнер на митниці, і бізнес про це говорить, то в дослідженні Світового банку вам ніколи не поліпшать показники. Тому що є декларації на папері, а є погана реальність. Через ці погані реалії ми і страждаємо. В даному випадку я слухаю не адміністраторів, а реальний бізнес. Якщо вони про це говорять, то нам потрібно слухати, робити належні висновки і швидко виправляти ситуацію. А заколисувати себе доповідями про те, що негативу немає, сліпо довіряючи їм, ми не повинні", - зазначає Тігіпко.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас